Symfalogic Corporation
Company Formation on 7 Continents & Bookkeeping

Japán Cégalapítás

  • Home
  • Japán Cégalapítás

Japán Cégalapítás

Japán Cégalapítás – Cégalapítás Japánban

Átfogó és pontos üzleti tervvel, valamint megfelelő tudásanyaggal a kezünkben zökkenőmentessé tehetjük a Japán cégalapítást. Ahhoz, hogy az ügyviteli folyamatokat egyszerűen és gyorsan lebonyolíthassuk, érdemes hosszú távon gondolkodnunk. Azon túl, hogy kiválasztjuk a megfelelő vállalkozási formát és kitöltjük a cégalapítási igénylőlapot, a jövőben előforduló kötelező feladatokra is fókuszálni szükséges. A cégvezetési teendők, a könyveléshez és pénzügyekhez fűződő ügyletek szintén fontos részét képezik majd működő vállalkozásunk tevékenységének.

Cégünk nem csak az alapvető cégindítási irányelvek meghatározásában nyújt segítséget Önnek, hanem az ehhez szorosan kapcsolódó szabályok, minimalizált adóterhek és költségek, valamint vállalkozásának a teljes körű könyvelésben is.

 

Japán Cégalapítás Előnyei:

• Online is elvégezhető
• Díjmentes a számlavezetési díj a bankokban, az első 1 – 1.5 évig
• Nemzetközi kapcsolatépítési lehetőség

 

Tehát, Vállalkozás indítása Japánban pár nap alatt – velünk lehetséges!

 

Cégalapítás lépései:

1) Cégnév kiválasztása: Ha pontos elképzelései vannak a cégének a nevét illetően, feltétlenül ellenőriznie szükséges, hogy már előjegyzett névről van-e szó. Amennyiben az nem elérhető, vagy egyéb akadályokba ütközik a névválasztás (egyes szavak és kifejezések csak különdíj ellenében szerepeltethetők, vagy egyáltalán nem megengedettek), úgy más opciók szerint érdemes tovább gondolkozni. A weboldalunkon található cégnév ellenőrző-lap kitöltésével és visszaküldésével akár azonnal elindíthatja a folyamatot. Cégünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégzi a felülvizsgálatot, és jelzi Önnek, hogy szabad-e a kiválasztott cégnév.

2) Cégalapítási igénylőlap kitöltése: Töltse ki a cégalapítási igénylőlapunkat online felületünkön, és küldje el részünkre! Az igazgató személyéről, és a tulajdonosi szerkezet meghatározása már ekkor szükséges, mert mind a cég tagjainak személyes adatai, mind a működéshez elengedhetetlen tevékenységi kör is bejegyzésre kerül. A már elfogadott cégnéven túl az alaptőkéről, illetve a székhelyről is szükséges nyilatkozatot tennie. Amennyiben ezeket közbenjárásunkkal a Japán Cégbíróság jóváhagyja, úgy a cég cégjegyzékszámot kap, és nyilvántartásba kerül a hatóságnál.
3) Igazolás elküldése: Amint a cégbíróság a cégbejegyzést elvégezte, küldjük a cégalapítási iratokat PDF, illetve nyomtatott formátumban, ha a cégalapítási csomag ezt tartalmazza, vagy ha az megrendelő ezt külön kéri. Az igazolás elküldésével egyidejűleg küldjük az országra vonatkozó ismertetőnket, illetve hasznos tanácsokat, címeket, amelyekre nagy valószínűséggel egyszer legalább szüksége lesz a cégnek majd az élete során.

4) Megrendelés folytatásához: az “Ügyfélkapu / Login”  (jobb oldalon felül, a menüben) linkre kattintva regisztráljon saját adataival egy fiókot. A kiválasztott cégalapítási csomagot az elkészült fiókjában már a (a fejlécben, a bal felső részen)  a “Shop” gombra kattintva tudja kiválasztani, majd ez után a megrendelését a következő díjfizetési opciók kiválasztásával teheti meg:

  • PayPal fizetéssel > (Lépések: Csomag kiválasztása) > Fizetés (zöld gomb) > (Fizetési mód kiválasztása) PayPal >  Megrendelés (Kék gomb) > Lépjen be saját PayPal fiókjába
  • Bankkártyával(Lépések: Csomag kiválasztása) > Fizetés (zöld gomb) > (Fizetési mód kiválasztása) PayPal >  Megrendelés (Kék gomb) > Fizetés Hitelkártyával opciót kell választani
  • Banki utalással(Lépések: Csomag kiválasztása) > Fizetés (zöld gomb) > (Fizetési mód kiválasztása)  Mail in Payment >  Megrendelés (Kék gomb)  opciót kell választani.

          A fenti lépésekkel tudja a cégalapítási díjat, Symfalogic Corporation részére kiegyenlíteni.

Amint a befizetés megérkezik, küldjük visszaigazolásunkat az űrlap helyes kitöltésének ellenőrzése végett. Amint az adatok helyességéről megkaptuk öntől a visszaigazolást, a cégalapítási folyamatot elindítjuk, és minden további lépésről tájékoztatást küldünk.

5) Az iratok megérkezését követően: Érdemes a cégnek saját, céges bankszámlát is nyitni, hogy mielőbb megkezdhesse a működést. Fontos információ itt, hogy adott a lehetőség arra is, hogy a céges bankszámlát -áthidaló megoldásként- online banknál, vagy esetleg egy másik külföldi országban nyissa meg. Utóbbi feltétele egy hitelesített cégkivonat kikérése, amelyet irodánk kiegészítő szolgáltatásként nyújt ügyfeleinek. A hitelesített cégkivonat 30 napig érvényes, és általában 2 hét amire megérkezik, így a bankszámla nyitásra, az időpont egyeztetést érdemes majd ehhez a dátumhoz igazítani.

6) Könyvelés: A nyilvántartásba-vételt követően, a cégbíróság értesíti az adóhivatalt a cég megalakulásról. Néhány hét leforgása alatt (hozzávetőlegesen 2 -4 hét) az új cég megkapja az adóhivataltól a társasági adóbevalláshoz szükséges adószámot.

 

Mit kell tudni a Japán cégekről?

Japánban a működő cégeknek minden adóév végén cégközlönyben nyilatkozatot kell tenniük a cég és az igazgató adatairól, továbbá a törzstőkéről is. A dokumentációt kötelező benyújtani a Cégbíróság részére abban az esetben is, ha egy év alatt nem történt semmilyen változás a cégben. Az éves eredményekről továbbá Annual Account bevallást is szükséges készíteni. Társasági adóbevallást szintén kötelező elkészíteni, melyet az adóhivatal felé kell benyújtani. Ez azt jelenti, hogy egy Ausztrál cégnek legalább 4 kötelező adóbevallást kell készítenie évente:

• Confirmation Statement
• Annual Account
• Corporation Tax (CT600)
• Self Assessment

Így a cégalapításnál már érdemes azt a könyvelési csomagot megvásárolni, amely csomag már tartalmazza ezeket a bevallásokat. Ezzel sok terhet és gondot tudunk már az elején elkerülni. Cégünk ezeket a bevallásokat “Alvó” cégek könyvelési csomagjaként kínálja ügyfeleinek.

 

Mi történik a cégalapítás után?

Amint a cégbíróság a céget bejegyezte, még aznap elküldjük a cégdokumentumokat, és azokat az igazolásokat, amelyek a megrendelt cégalapítási csomagban szerepelnek. Ezt követően konzultációra hívjuk ügyfeleinket, ahol leegyeztetjük az adatokat, (nem történt e elírás, hiba, stb) és átbeszéljük az esetleges fennmaradó kérdéseket.
Átadjuk a cég részére összeállított Start csomagunkat, (Start Folder) amelyben hasznos segítséget, támpontokat adunk a cég elindításához, és annak működtetéséhez.

 

A cégalapítási iratok átvételét követően, a cégnek el kell kezdenie:

• A Bankszámla nyitást. Ajánlott bankok:

 Barclays Bank   –   HSBC Bank   –    Santander Bank

 

Megjegyzés: Ha szeretnénk megkönnyíteni a céges bankszámla nyitásunkat, érdemes előbb a cég számára kiválasztott bankban, saját bankszámlát is nyitni. Ha már van magán bankszámlánk a kiválasztott banknál, akkor könnyebben nyitja meg a bank az új cégünk számára a céges számlát, hiszen, már “lecsekkolt”, vagyis a bank már ismer bennünket. Röviden megfogalmazva: Ezzel előkészítjük a terepet, a cég bankszámla nyitásához.

 

Tehát szükséges:

• 2 db Személyazonosító
• Lakcím azonosító
• Céges Fejléces papíron a céges adatok
• A cég bejegyzését bizonyító okmányok
• Telefonszám
• A cég tevékenységének leírása, ismertetése – Business Plan
• A céges működés kezdete, az éves várható forgalom
• Igazgató (k) személyes adatai
• Weboldal
• Céges email cím (nem gmail!)

 

A céges banki menedzserrel folytatott személyes beszélgetést követően van rá esély, hogy az anyagot ő eljuttatja a központi vezetéshez, akiknek további kérdései lehetnek ezt követően.
A döntés innentől kezdve legalább két hét múlva várható.

Tehát a személyazonosításhoz szükséges dokumentumok, a cég működését igazoló okmányok és egyéb dokumentációk birtokában a személyes találkozó: döntő fontosságú! A banki menedzser egy életvitelszerűen élő és dolgozó, üzleti tevékenységét itteni viszonylatban, itteni partnerekkel elképzelő vállalkozó polgárt szeretne látni, aki bizalmat sugároz, aki meg tudja őt győzni arról, hogy életképes vállalkozást indít, aki tökéletesen képben van saját cége teljes profiljával, terveivel, jövőképével, és ezt kommunikálni is tudja feléjük.

A bank, különösen céges bankszámla nyitás esetében, rendkívül óvatos, gyanakvó, és inkább jellemző rá a hatósági, mint a szolgáltatói szemlélet, noha rendkívül készséges, udvarias és együttműködő. Tehát a kritériumok adottak, de hogy megnyitják-e a bankszámlát, az mindenképpen a bank szubjektív döntése lesz majd.

Amennyiben a személyes konzultáción pozitív eredmény születik, akkor megnyitják a cég számára a bankszámlát.

A számla felett mindenkor csak az ügyvezető rendelkezhet, harmadik személy részére a bank nem tud megbízást adni.

A bankszámlához tartozik egy bankkártya, az utaláshoz szükséges kód és egy Gadget. (ez egy segédeszköz az utalás indításához)

A kártyát egy helyi automatában aktiválni kell.

Amennyiben a gazdasági társaságnak több igazgatója van, minden igazgatónak ott kell lennie a számlanyitásnál.

Pénz: Előfordulhat, hogy pénzt kell elhelyeznünk a számlánkon, úgy, hogy még nem is létezik a céges bankszámlánk. Ezt készpénzben kell odaadni az ügyintézőnek, aki ad erről egy bizonylatot, és a számla megnyitás pillanatában ,az általunk kifizetett összeget ő fogja a számlánkra elsőként befizetni, ezzel a bankszámla élete, hivatalosan is elkezdődik.

 

További teendők:

• Kitalálni a cég színeit, arculatát
• A cég logójának és névjegykártyájának, fejléces papírjának a megtervezése, elkészítése
• Céges bélyegző megtervezése elkészítése
• Számlasablon kialakítása, kitalálása (kézi és online verzióit)
• Céges telefonszám kiválasztása
• Domain név kiválasztása, lefoglalása
• Céges weboldal és céges email címek létrehozása
• Közösségi oldalak létrehozása
• Kitalálni a cég zenéjét (mi legyen az a zene vagy dallam, amivel azonosítják majd a céget)
• Árak kialakítása
• Céges bannerek, céges videók elkészítése (már a kiválasztott zenei aláfestéssel)
• Szórólapok és marketing anyagok megtervezése, elkészítése
• Ingyenes hirdetési felületek felkutatása
• Fizetős hirdetési helyek felkutatása
• Üzleti terv elkészítése (az első 5 évre)
• Marketing terv elkészítése
• Pénzügyi terv elkészítése
• Iroda, és annak berendezéseinek kiválasztása,
• Alkalmazottak kiválasztása,
• A cég, és a tevékenység bevezetése a “köztudatba” (megismertetése a családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel, régi kollégákkal, stb)
• Üzleti partnerek felkutatása
• A kereskedés elkezdése
• Az adatvédelmi regisztráció & a GDPR szabályozás elkészíttetése

 

Miért minket válasszon, ha cégalapítást tervez a szigetországban?

• Mert szakértők vagyunk a cégalapításban
• Mert telefonon, Skype-on, email-ban, vagy az irodáinkban személyesen, rövid idő alatt teljes körű képet kaphat a cégalapításról, és a szabályozásokról.
• Mert a folyamat irodánkban elindítható, vagy a cégalapítás a weboldalunkon, gyorsabb lehet. Így, egyszerűbbé tesszük a cégalapítást.
• Mert további hasznos kiegészítő szolgáltatásaink elérhetőek, mint a Székhely szolgáltatás, és a teljes körű könyvelés, bérszámfejtés.
• Mert segítünk a bankszámla nyitásban

• Mert szakértők vagyunk a könyvelésben
• Mert egyszerűbbé tesszük a könyvelést
• Mert saját számlázó szoftvert biztosítunk
• Mert figyelünk a határidőkre
• Mert mindig felhívjuk a figyelmét a számlákra
• Mert negyedévente optimalizáljuk a számlázást
• Mert rugalmas, és átjárható könyvelési csomagjaink vannak

• Mert tudjuk mire van szükségük a cégeknek
• Mert Garanciát adunk a cégalapításra
• Mert hitelfelvételi lehetőséget biztosítunk induló cégek részére is
• Mert EU pályázatírási lehetőséget kínálunk
• Mert általunk felügyelt eladó cégeink vannak
• Mert jelenleg 6 különböző nyelven végzünk cégalapítást
• Mert jelenleg 12 alkalmazottal dolgozunk
• Mert jelenleg 13 országban végzünk cégalapítást
• Mert 1999 óta foglalkozunk könyveléssel
• Mert 2013 óta foglalkozunk cégalapítással
• Mert cégünket az IFCFA Szövetség, a kiemelt tagjává választott minket.

• Mert többféle fizetési megoldást kínálunk ügyfeleinknek, amelyek közül a számukra kényelmesebbet, legegyszerűbbet választhatják: számlarendezés PayPal-lal vagy bankkártyával, utalás az adott bankon keresztül. A cégalapítással kapcsolatos ügyintézés azonnal elkezdhető a weboldalon történő regisztrációt, és az adategyeztetést követően.

 

Japán, már csak Önre vár! – vágjon bele a cégalapításba,

és kérje segítségünket minden cégügyet érintő kérdésben! Várjuk mielőbbi megkeresését elérhetőségeink bármelyikén!

 

Telefon: +44 (0) 140 – 337 – 2912;  +44 (0) 7550 – 14 – 1337
Email cím: info@symfalogic.com
Skype: Symfalogic Corporation

 

Kérdése van? Töltse ki az alábbi űrlapot:

Lépjen kapcsolatba velünk

  • Üzenet

 

Verification / Ellenőrzés